Taxi Porsgrunn – Torp

Grenland Taxi

Taxi til Torp Sandefjord Lufthavn

Veiforbindelsen fra Grenland til Sandefjord har de siste årene gjennomgått en betydelig utvikling. E18 har nemlig blitt kraftig forbedret. En taxi fra Porsgrunn sentrum til Torp Sandefjord Lufthavn tar nå bare 30-40 minutter.

Målt i antall passasjerer, regnes Torp Sandefjord Lufthavn som Østlandets nest største flyplass. Passasjerutviklingen de siste 15 årene har vært formidabel, og behovet for flytaxi har aldri vært tydeligere. Da er det jo greit å vite at Grenland Taxi er like i nærheten.

Til Torp Lufhavn kan man ta flytaxi. Porsgrunn, Larvik, Tønsberg og Skien er blant byene som finnes i nærheten.
7 seter, bilde av Tom som har jobbet i Grenland Taxi i en årrekke.

Grenland Taxi – Porsgrunnshistorie i 90 år

I Porsgrunn har taxier, eller drosjer som det het den gang, vært en del av bybildet i lang tid. Det var nemlig helt tilbake i 1932 at man stiftet Porsgrunn Drosjebilsentral. Mange år senere ble både navn og selskapsform modernisert. I 1997 etablerte man nemlig Grenland Taxi. Porsgrunn fikk da sin første taxisentral som var drevet av et aksjeselskap.

Snart 90 år har gått siden oppstarten, og fortsatt strømmer taxiene ut fra sentralen. Den lange reisen har åpenbart vært en suksesshistorie. Til sammen utfører Grenland Taxi omtrent 260.000 kjøreturer hvert år.

Illustrasjon: Maxitaxi. Porsgrunn, takket være Grenland Taxi, har tilgang 3 maxitaxier, som blant annet kan utstyres med barnevogn.

Maxitaxi

Det er imidlertid ikke alltid en vanlig taxi strekker til. Grenland Taxi tilbyr derfor maxitaxier, som har plass til opptil 16 personer og er tilrettelagt for rullestolbrukere. Maxitaxiene er også utstyrt med gratis WiFi, slik at man kostnadsfritt kan bruke internett underveis på kjøreturen. Alle maxitaxiene er forøvrig av turvogn-kvalitet, som gjør dem ideelle for lengre turer.

Fleksible taxitjenester

Grenland Taxi er tilgjengelige hele døgnet, året rundt, både for korte og lange reiser. Helligdag eller hverdag, morgengry eller midnatt, bygd eller by: Deres tjenester er bare en rask telefonsamtale unna.

Taxiselskapet har utstrakt evne til å møte kundenes ulike behov. Maxitaxiene deres har plass til rullestolbrukere, og deres sjåfører gir assistanse til personer med nedsatt funksjonsevne. Grenland Taxi tilpasser seg kundene, enten det er snakk om elevgrupper, vennegjenger, småbarnsfamilier eller næringslivsfolk. Faste avtaler er også en sentral del av deres virksomhet.

Sjåførene deres har lang erfaring og ekspertise innen sitt felt. Trafikksikkerhet, lokalkunnskaper om løyvedistriktene og god serviceytelse: Alt dette bidrar til økt komfort og trygghet for kundene.

Grenland Taxi har 39 biler og over 100 sjåfører til rådighet. Taxiselskapet er altså godt rustet til å møte transportbehovene til både besøkende og innbyggere i Grenlandsområdet.

Nye Porsgrunn Kirke
Bildet viser Porsgrunn. Taxisentralen ligger i nærheten av sentrum.

Porsgrunn – Taxi fra hjertet av Grenland

Grenland Taxi holder til på Kammerherreløkka i Porsgrunn. Dette er et naturlig knutepunkt mellom de ulike regionene i Grenlandsområdet. Kvartalet har de siste årene gjennomgått en massiv opprustning, og fremstår nå som meget moderne. Beliggenheten til taxisentralen er svært sentral, med kort vei til flere av byens fasiliteter. Et flunkende nytt hotell ligger også i umiddelbar nærhet. Fra Kammerherreløkka er det enkelt å komme seg raskt ut fra Porsgrunn. Taxi, maxitaxi eller flytaxi – valget er ditt.

Området ligger som nevnt sentralt til. Fra Porsgrunn er det kort vei til både Skien, Brevik, Drangedal og andre byer og tettsteder i området. Larvik og Kragerø ligger også i nærheten.

Visit Telemark omtaler Grenland som “det urbane Telemark”. Det ligger mer i dette enn kun moderniserte sentrumsområder. Også næringslivet trives i regionen, og er i rivende utvikling.